Створити сайт самому-цілком посильне завдання

для кожного, хто має в своєму розпорядженні часом і бажанням.

 

Цикл статей по самостійному створенню сайту.

Частина друга: як вибрати хостинг – 10 правил.

(чтиво вийшло досить довгим, тому розбито, в свою чергу, на дві частини)

Дисклеймер: всі матеріали призначені для незаангажованих користувачів, профі і так все знають. Картинок буде мало – важлива конкретна інформація. Наприкінці кожної статті з безкоштовного створення сайту буде небагато реклами

sozdanie sajtov1Веб-хостинг-це оренда сервера з постійним доступом в інтернет. Природно, чим більше аплайн сервера, тим краще. В ідеальному варіанті хостинг-провайдер надає доступ в інтернет двадцять чотири години на добу і сім днів на тиждень.

 Здавалося б все просто, заплатив гроші компанії надає хостинг і створюй сайт хоч сам, хоч за допомогою студії веб-дизайну. (До речі, варто відзначити, що деякі студії веб-дизайну надають хостинг в подарунок новим клієнтам-наприклад ми, "WebCreator". Це є не поганим бонусом і суттєвою економією грошей для бюджетних проектів. Оскільки ми робимо сайти від 3 тисяч гривень-заощадити 1200 на власному невеликому сайті цілком розумно) Правило при виборі хостингу № 1-тільки платний хостинг. 

Як приклад платного хостингу, можете відкрити сторінку найбільшого хостинг-провайдера в Україні. Рекомендується ознайомитись з цінами та кількістю послуг, щоб орієнтуватися у темі.  

 

 

Перше питання яке постає перед недосвідченим творцем сайтів – який хостинг вибрати, платний або безкоштовний. Так, так є і безкоштовний хостинг, але не дивлячись на запевнення компаній його надають у нього є маса недоліків. По-перше обмеження по фізичному місцю на жорсткому диску хостера. По-друге досить маленький функціонал. Іноді навіть бували випадки з відсутністю управління базами даних. Ну і найбільша проблема всіх безкоштовних хостингів-практично повна байдужість технічної підтримки, якщо така взагалі присутня. Ну і плюс не забудьте про рекламу від хостинг компанії.

Окремим рядком про безкоштовні хостинги варто сказати, що пошукові системи їх не дуже охоче індексують або ігнорують, від слова «зовсім». Тому замовляючи сайт або створюючи його самостійно – майте на увазі, безкоштовний хостинг – це шлях до незвідності. Тобто в пошуковій видачі Вашого сайту не буде. Правило при виборі хостингу № 2-максимальний простір на жорсткому диску.

Як би там не було, але будь-який сайт складається з файлів і папок. Приблизну їх структуру ви можете побачити в провіднику будь-якої операційної системи. За нинішніми реаліями, мінімальний простір для розробки сайту-100мб. Але при цьому Вам доведеться обмежити себе з фото і відео матеріалами, які займають багато місця. Розмір в 200Мб дозволить вам створити повноцінний сайт-візитку, в 500гб вміститься інтернет-магазин початківець свій бізнес, а для інтернет-газети буде мало і 1ТБ. Правило при виборі хостингу № 3-активна робота служби підтримки

Оскільки проблеми зі створенням сайту можуть виникнути навіть на етапі викладки його на хостинг – потрібен постійний зв'язок зі службою підтримки. (В якості реклами можу сказати, що ми викладаємо сайти на хостинг абсолютно безкоштовно для наших улюблених клієнтів) причому, варто зауважити, що є хостери з низькою якістю персоналу. Тобто Вам дадуть відповідь на який-небудь примітивне питання наприклад про те як скопіювати файл на сервер, але залишать без уваги серйозні проблеми по зупинці сайту, помилок при створенні або конфігурації вашої веб сторінки. І так, вона, ця сама тех.підтримка повинна бути цілодобовою. Тому правило при виборі хостингу № 4-Ціна хостингу

Цінники на хостинг послуги на ринку виставлені найрізноманітніші, від просто смішних до цілком пристойних. Пам'ятайте, що купуючи хостинг - ви купуєте саме пакет послуг. Все від вище перерахованих послугах тех. підтримки і до дискових просторів - це все закладено в ціну хостингу. Слід два рази подумати про те, що при дешевої рибку – погана вуха. (ну або перефразуйте на свій смак)) Правило при виборі хостингу № 5-Uptime сервера

Сервера дата центру (місце, де знаходяться обчислювальні потужності для доступу в Інтернет і власне самі комунікаційні канали, які туди ведуть) повинні забезпечувати максимальний за часом і безперебійний режим роботи. Подивіться відгуки, почитайте коментарі і приймайте рішення зважено. Так само не забувайте, що є армія хейтерів і великі корпорації іноді проплачують їх послуги через нездорової конкуренції, тому завжди ставитеся критично до відгуків і того, що в них пишуть.

Подальші роз'яснення читайте в наступній частині щодо вибору хостингу, але якщо вам все це здається занадто нудним - замовте сайт у нас.

Наша компанія "WebCreator" вже більше 15 років створює сайти для малого та середнього бізнесу, організацій та підприємств. Висока кваліфікація наших співробітників дозволяє швидко і якісно виконувати роботи будь-якої складності. В якості хорошого старту для бізнесу ми пропонуємо замовити сайт візитку, ми в короткі терміни розмістимо сайт на хостингу і запустимо його. Залежно від ваших завдань ми можемо запропонувати розробку таких сайтів:

  • сайт візитка
  • лендінг пейдж
  • корпоративний сайт
  • інтернет-магазин

 

вигляд сайту на різних приладах

Image