При створенні сайту новинного порталу виникла складність із переходом на ssl сертифікат. Joomla впевнено писала, що HTTPS не був включений, він не доступний на цьому сервері. Оскільки на цьому ж хостингу розташовується достатня кількість сайтів з включеним SSL сертифікатом, версію про не правильно налаштованому хостингу відразу ж було вирішено відкинути, як неправдиву.

Для початку були відкриті доступи на запис у файлах .htaccess і configuration.php. Перший прихопили на всяк випадок, а другий-зі зрозумілих причин відповідає за всі налаштування Joomla. Атрибути 777 на обидва файлу. Видимого результату це не дало - сайт раніше, не хотів переходити на сертифікат.
Файл .htaccess був виключений із списку підозрюваних і всі сили були кинуті на розбір configuration.php адже саме в ньому є потрібна рядок номер 85, керуюча змінної з сертифікатом public $force_ssl = '0'. Оскільки за замовчуванням стояло значення 0 - тобто повна відсутність SSL сертифікату, було з'ясовано, що значення змінної = 1 буде включати сертифікат для панелі управління, а значення = 2 включає сертифікат на весь сайт.

 

 

 

 

 

   

Image