Joomla HTTPS не був включений, він недоступний на цьому сервері

При створенні сайту новинного порталу виникла складність із переходом на ssl сертифікат. Joomla впевнено писала, що HTTPS не був включений, він не доступний на цьому сервері. Оскільки на цьому ж хостингу розташовується достатня кількість сайтів з включеним SSL сертифікатом, версію про не правильно налаштованому хостингу відразу ж було вирішено відкинути, як неправдиву.

Для початку були відкриті доступи на запис у файлах .htaccess і configuration.php. Перший прихопили на всяк випадок, а другий-зі зрозумілих причин відповідає за всі налаштування Joomla. Атрибути 777 на обидва файлу. Видимого результату це не дало - сайт раніше, не хотів переходити на сертифікат.
Файл .htaccess був виключений із списку підозрюваних і всі сили були кинуті на розбір configuration.php адже саме в ньому є потрібна рядок номер 85, керуюча змінної з сертифікатом public $force_ssl = '0'. Оскільки за замовчуванням стояло значення 0 - тобто повна відсутність SSL сертифікату, було з'ясовано, що значення змінної = 1 буде включати сертифікат для панелі управління, а значення = 2 включає сертифікат на весь сайт.

 

 

 

 

 

   

Image